چالشی به نام مدیران غیرمتخصص در شهرستان ورزقان
- شناسه خبر: 1243
- تاریخ و زمان ارسال: ۱۹ شهریور ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۲۶
- بازدید : 6740
- نویسنده: جاوید کاظم پور
آفتی بنام مدیر غیرمتخصص
فقدان مدیران متخصص در شهرستان ورزقان عاملی برای گسترش فساد بروکراتیک در منطقه است و با تغییر دولت ها و نماینده های مجلس، چینش افراد و مدیران نیز متحول شده و هر دولتی تلاش می کند یاران خود را وارد سیستم های مدیریتی کشور کند، از سوی دیگر نیز عدم به کارگیری مدیران متخصص در جایگاه های واقعی آنها یکی دیگر از آسیب های این رویکرد به شمار می رود.
این نحوه انتصاب مدیران، باندبازی را در جامعه تقویت کرده و مشکلات زیادی را بوجود می آورد که یکی از این مشکلات ، وامدار بودن مدیران به مسئولین بالادستی است، که در نتیجه آن، مدیران تنها به دنبال جلب رضایت مقام های مافوق خود و تثبیت جایگاه و مسند خویش بوده و مطالبات و سهم مردم را در نظر نمی گیرند.
عدم به کارگیری افراد نخبه و استفاده از ظرفیت دانشگاهیان از دیگر مشکل مدیران است که تمایلی به استفاده از افراد متخصص و نیز بهره گیری از تحقیقات دانشگاهی ندارند که عمده علت آن باز به عدم تخصص مدیران باز می گردد.
مدیر غیر مرتبط تبدیل به مدیر ناکارآمد می شود
برای مثال در بکارگیری مدیران غیر مرتبط با عدم دانش و تجربه کافی: مدیری که در یک شرکت معدنی منصوب می شود و گرایش تحصیلی وی تربیت بدنی است، فرق خاک معدنی، فرق تراک با کامیون و مباحث تخصصی را نخواهد دانست بنابراین عدم دانش کافی از پُست کنونی و غیر مرتبط بودن گرایش تحصیلی، ناخودآگاه مدیر را ناکارآمد خواهد کرد.
عدم مطالبه گری مردم یکی از دلایل ناکارآمدی مدیران
مردم به خصوص ورزقانی ها روحیه مطالبه گری از مدیران را ندارند، یکی از عواملی که باعث می شود مدیران اثر بخش و مفید نباشند عدم مطالبه گری مردم است، وقتی مردم مطالبه نمی کنند، مدیر نیز مطالبه گر نبوده و به همین ترتیب مدیران ارشد نیز تقاضایی عنوان نکرده و مدیران بالادستی نیز خبردار نخواهند شد که در منطقه چه مشکلاتی وجود دارد.